top of page
Search

Aitab ”hea tüdruk” olemisest!


Miks võib olla "hea tüdruk" olemine halb?


Ennekõike oled Sa nartsissisti ideaalne ohver.


” Tubli ja hea tüdruk”- Sa oled ideaalne vaimse vägivalla, psühhopaadi ja nartsissisti ohver. Viisakas, ennast salgav, alalhoidlik– olla selline, et teistele meeldida. Nii õpetatakse , kuidas peavad "head tüdrukud" käituma.


Vajadus teistele meeldida ja käituda korrektselt on tulnud meie vanemate ja meie esivanemate hirmust. Kartusest vigu teha ning olla tõrjutud, eemale lükatud, hüljatud teiste poolt. Selle baas hirm on üksindus- kui Sa teed midagi teisiti, siis Sa ei kuulu gruppi ja oled üksinda.

See hirm on aegunud ja seda pole enam vaja endas kanda. Vastupidi- mida eneseteadlikum ja truum Sa iseendale oled, seda kindlamalt ennast Maa peal tunned. USALDA ENDA SISETUNNET- milline naine Sa päriselt olla soovid ja lihtsalt ole! Sinu sisetunne ei saa Sind petta. See ütleb Sulle milline naine Sa oled, millist elu Sa soovid elada ja milliseid väärtusi Sa kanda soovid.

Siiski võtab ebakindlus, endasse usu puudmine ja hirm üksinduse/hüljatuse ees suure osa meie kollektiivsest alateadvusest, mille vabastamisel, saad avastada ennast ja enda elu- milline ma olen / millist elu ma elada soovin , kui mul pole hirmust tulenevat vajadust teistele meeldida?


ON TURVALINE OLLA JULGE SINA- enesele seatud piirangutest vaba ja nautida elu!Hea tüdruk on ühiskonna poolt aktsepteeritud- tark, ilus ja lahke. Sa püüad kõigile meeldida, pead kinni piiridest, ei avalda enda arvamust ja järgid reegleid ning ei võta riske. Sa surud alla oma arvamuse ja loodad saada kiitust hea laps olemise eest.


Sa võid tunda suurt vastuolu iseendaga ja tajuda segadust.


Hea tüdrukuna tunned Sa:


 • Ma pole piisav

 • Ma pean püüdma, et sobituda ühiskonda

 • Ma teen kõik õigesti ja ei luba endal eksida

 • Olen perfektne kõikides oma tegemistes

 • Ma ootan tubli olemise eest kiitust ja kui seda ei tule, siis püüan veel rohkem teistele meelepäraselt käituda

 • Annan alati endast maksimumi

 • Olen selgeks õppinud, kuidas PEAB olema ja käituma ning tunnen ennast „ vangis“

 • Vajan vabadust aga ei julge oma piire seada

 • Kardan eksida, piire kehtestada ja läbi kukkuda.

 • Ootused mulle endale on suured ning seetõttu on mul raske ka lõdvestuda ja vabalt tunda.Ühel hetkel võid avastada endalt küsimast: Kes ma tegelikult olen, mida ma tegelikult soovin ja millised on minu enda piirid? Kas ma siis olen ka aktsepteeritud, kui ma olen mina ise ilma püüdmata teistele meeldida?


Kas Sa vajad aktsepteerimist- võib olla piisab , kui Sa oled enesekindlalt truu iseendale ja ei oota kellegi heakskiitu?


Nii palju sellest, mida me teeme ja mõtleme, põhineb alateadlikel uskumustel ja juurdunud käitumismustritel. Seetõttu on teadlikkus muutuste protsessis nii oluline. Kui soovid enda juures midagi muuta, pead olema teadlik sellest, mida teed ja miks Sa seda teed.

See hetk elus on käes- avastad, et vajad hoopis midagi muud, uut enda elu süsteemi- ennast päriselt avada, vabaks lasta piiravatest uskumustest ja ennast kehtestada. Päriselt elada. Tunda, kuidas Sinu sõnadel ja tegudel on tähtsus ning alla surutuna olles tõusta justkui fööniks tuhast JULGE ISEENDANA.


Ärata enda varjus ja alla surutud olnud osa- SÄRAV JA ELUENERGIAT TÄIS NAINE, keda oled juba ammu taga igatsenud! Ta on osa SINUST, mis on püüdliku ja hea tüdruku taha peitu jäänud. Osa Sinust on kartnud avastada Sind ennast. Tea, et see on mugavustsoonist välja tulek ja enda hirmu ületamine. Varjus olnud „särava naise“ ellu äratamine ning lõpuks kaua oodatud kergenduse tundmine- Sa oled ennast taas avastanud, kogenud enda tõelist SINA ja õide puhkenud! Lõpuks kui hirm on ületatud, saad Sa aktsepteerida ka enda julgemat külge. See on meis kõigis olemas aga siiski veel suurel määral ühiskonnas alla surutud. Sina ei pea selles lõksus olema.


Selleks, et kogeda tasakaalu, tuleb meil kogeda äärmusi- "hea" ja "paha" tüdruk olemist. Hea tüdruku jaoks on paha tüdruk JULGE, ENNAST KEHTESTAV, TEAB ENDA VÄÄRTUST JA JULGEB SEDA VÄLJA NÄIDATA, isegi kui on vaja võitlusesse minnes ISEENDA eest välja astuda. Äärmuses olles Sa igatsed teist äärmust- öelda ja teha, mida Sa tegelikutl soovid . See on „ hea tüdruku“ igatsus- tunda BADASS WOMAN POWERIT. Selleks, et tunda elust ja iseendast rõõmu, tuleb Sul ületada hirm - mis siis saab, kui ma pole ühiskonna poolt heaks kiidetud „ hea tüdruk“.

Kui Sa oled ületanud hirmu, tundnud teist äärmust, alles siis saad Sa tunda tasakaalu, kus Sa saad olla SINA ISE- mitte sildistantuna "hea" ega "paha", vaid lihtsalt SINA ISE.


Kui märkad, et mängid head tüdrukut, esita endale need küsimused, et näha, kas suudad leida alternatiive ja teha valikuid, mis võimaldavad Sul olla autentsem SINA ISE.


 • Kas ma tean oma vajadusi?

 • Kas ma olen iseenda jaoks aus- päriselt aus?

 • Mis mind õnnelikuks teeb?

 • Kas ma saan siiralt avaldada oma arvamust või ideid?

 • Kas ma mõistan, et kellegi teise ärritus või pettumus pole minu vastutada?

 • Mis juhtuks, kui ma oleksin veidi vähem jäik ja kontrollitud?

 • Kas ma tahan olla inimeste läheduses, kes ei hinda mind sellisena, nagu ma olen?

 • Millesse ma usun? Mis on minu jaoks oluline?

 • Milline naine ma päriselt olla soovin?


Kui hakkad võtma rohkem riske, seadma rohkem piire ja prioriteete kindlamalt pingeritta seadma, siis ei muuda see Sind radikaalselt heast tüdrukust isekaks, hoolimatuks mässajaks. Teadlikkuse, harjutamise ja kavatsusega ennast paremini tundma õppida saad olla kaastundlikum. Liigud järk-järgult sellelt ettemääratud, jäigalt hea tüdruku rollilt, mida oled mänginud, autentsema ELUTERVEMA tüdruku rolli- emotsionaalselt tervema versioonini SINUST.Sinust on sirgumas ENESETEADLIK EMOTSIONAALSELT KÜPS NAINE.Iga minut, mille oled kulutanud teistele meeldimisele, oled HÜLJANUD ENDA ja lükanud edasi õnneliku elu elamist!


Ma tean, et Sinu sees on vabadust ihkav NAINE, kes on valmis laskma lahti vanadest piiravatest uskumustest ja tegema täna otsused ISEENDA jaoks. JULGE seda teha- Sa oled väärt JULGET JA ÕNNELIKKU ELU! Siis oled ka nartsissisti kuulikindel.


Grete

327 views0 comments

Коментарі

Оцінка: 0 з 5 зірок.
Ще немає оцінок

Додайте оцінку
bottom of page